Vilken härlig ledighet...Vad har hänt sedan sist jag skrev... mycket roligt som vanligt. =)  Man får det inte roligare än vad man gör sig. Tänk på det!!!
Senast jag skrev var jag nästan påväg till Umeå.26 juni, Norrköping/Umeå, sol:
Hemma med mamma, passar Tyra, packar min väska, fikar med mamma å pappa.
Åker buss till Bäverboet, träffar en klasskompis, Elli och vi går och äter i närheten av centralstationen. Mycket trevligt å gott! =) Var jättehärligt att träffa dig ett tag än om det bara var 2 timmar!
Fortsätter min färd med buss mot Umeå...
27 juni, Umeå, sol:
Framme i Umeå tidigt på morgonen. Vilket väder, underbart! Går hem drar ner gardinerna och sover hela förmiddagen, skönt. Cyklar till maxi för att handla, eller rättare sagt börjar cykla men jag får en rejäl punktering och hela inner- och ytterdäck/slang spricker och jag far snabbt och osäkert ner mot diket... *föreställ er bilden i huvudet*
Hamnade på fötterna iallafall och gjorde mig inte illa, tack å lov!
Får man svära i sin blogg??!! NÄHE? Ok, då låter jag bli. Jag sa fula ord till min jäv... (å förlåt) fina cykel.
Jag handlade hur som helst på maxi och fick gå hem med allt, gick bra men det var lite småjobbigt i värmen.
Kvällen ägnade jag till att bo in mig igen i mitt lilla bo och att traska iväg och hämta min cykel som var en bit bort. Jag kunde inte ens dra den hem utan tog en sax och klippte sänder hela däcket för att få hem den. Skönt att den här dagen försvann... Känns som att oturen var med mig...
28 juni, Umeå, sol/molnigt:
Sovmorgon, är fortfarande trött efter resandet (värmen?) men det är ju bäst att sova medan man kan.
Träffar en kompis från IKSU-frilufts och vi cyklar till Nydalasjön och har det bra större delen av dagen tills molnen kommer krypandes på himlen. Nu undrar ni säkert hur det kommer sig att jag cyklade igen, eller hur? Men jag fick låna en cykel av hennes kompis. =) Mycket bra!  Alltid bra med kontakter. =D
29 juni, sol, Umeå:
Fixat massor hemma, plockat iordning, rensat, städat, tvättat m.m.
Tränat 2 olika pass på iksu, roligt med variation. Först Core control och sedan TC (Team cycling). TC var betydligt roligare denna gång än förra och Core control var som vanligt, dvs bra.
30 juni, sol, Umeå:
Idag.
Tänkte ha mig en ordentlig sovmorogn idag men kroppen hade tänkt sig något annat. Jag som hade planer på att sova ut riktigt ordentligt eftersom det kan dröja 10-12 år till nästa gång, ok allra helst 13 år. MINST!
Jag hämtade alla hundsaker i förrådet och ställde iordning det här hemma och tog sedan en till cykeltur fast denna gång till jobbet för att inhandla en säkerhetssele som Nowa kan ha när vi åker t.ex bil eller buss.
På kvällen blev det träning på iksu igen. Provade Body balance, var helt ok men då ska man nog kombinera det med ett tyngre pass innan... Efter är man lite loj efter en lång avslappning.Slänger med lite bilder som jag har tagit hittills under sommaren. =D

Havet
Havet, Mellbystrandhavet1
Vid havet, Mellbystrand, sanddynor och en nyponbuskehavet2
Å mera...


havet 3
Å ännu mera!  ;)


havet4
Havet, Mellbystrand. Långt, långt bort ser man Båstad. =)


midsommarmat
En tallrik mat som slukades under midsommarhelgen, MUMSFILLIBABA!


ankungar2
En familj med gräsänder vid Nydalasjön. Ankungar är bara för söta...


ankungar
Nu tycker nog mamma anka att jag blir liiite för närgående i mitt fotograferande...
Imorgon är det en stor dag, jag ska bli hundägare. =D  ÄNTLIGEN!
Det kommer fotografier och annat smått å gott om vad jag och Nowa har för oss om dagarna. Håll ut!*Hej på stunden*  (stulet uttryck från en viss person)   SKRATT


Nowa växer...


Nowa växer och blir allt mer redo för världen utan mamma... =) Låter ju lite sorgligt när man skirver det men jag tycker det är suveränt att tiden går så fort!!!
Idag är hon lite drygt 7 veckor vilket innebär att på lördag så flyttar hon hemifrån, nämligen hem till mig. =D Hon utvecklas normalt precis som en valp ska göra.


Här nedan följer först lite kort från när hon var 6 veckor och sedan några kort från helgen då hon är 7 veckor.


Alla bilder är tagna av Annica Hedman på Trollkristallens kennel i Bureå.
Trollkristellens hemsida:
http://trollkristallens.cavalier.se/index2.htm


Nowa 6 veckor:


Nowa3
Ute i trädgården. Nu flyger Nowa snart på sin mamma Wilma...Nowa10
Nowa busar med mamma Wilma i trädgården
Nowa4
Nowa i sin trygga bur i vardagsrummet, där man kan sova gott när de
stora vovvarna busar runt.
Nowa 7 veckor:


Nowa12
Sitter under bordet i vardagsrummet
Nowa11
Nowa ligger i vardagsrummet

Mitt sommarlov

MIN SOMMARLOVSDAGBOK


Eftersom jag ska vara ledig i princip hela sommaren så tänkte jag passa på att skriva dagbok för att se var dagarna tar vägen…
Känns underbart att få vara ledig, ”because I’m worth it” =D *haha*
Å alla som gnäller om det är ju bara avundsjuka… :P


Har man jobbat sedan högstadiet varje sommar och många helger så det är på tiden att jag tar mig ledigt och vad kan vara en bättre anledning än att bli hundägare och tillbringa sommaren med ens alldeles egen hundvalp.


Jag satt en kväll och skrev upp saker som jag vill göra under sommaren, blev en del men ändå inte några orimliga mål. Finns ju mer jag vill göra men det kommer…Saker jag vill göra i sommar:

Läsa hundböcker

Allt annat som berör hundvalpen, Nowa

Läsa skönlitterära böcker

Bada många, många gånger

Lite sol på kroppen vore skönt

Hälsa på kompisar från nu och då

Träna inför expedition 2006 (Oxtindan)

Besöka ITAB

Smultronstället

Sovmornar

Grilla

Gå på stan

Gå på utomhusbio

Promenader i skogen

Getådalen

Skolavslutningar och studentfiranden

Kolla upp kurser för min fortsatta utbildning

Hälsa på Sally

Hälsa på släktingar i söderMycket av det jag har skrivit har jag redan hunnit med ett antal gånger. Är egentligen bara gå på stan, utomhusbio, Getådalen och att kolla upp kurser för min fortsatt utbildning jag inte har gjort. Å Nowa såklart!


Som lite kuriosa har jag antecknat vädret dagligen också, mycket sol än så länge! =)

 

30 maj, Umeå, sol/molnigt/regn:
Sista schemalagda dagen i skolan! Lucky me. =)
Tentamen i healtheffects i 4h, känns hyfsat efteråt... bara att hålla tummarna.
Elli, Anna D och jag åt lunch tillsammans hemma hos mig. Elli var trött på mina platser eller val av kanalplatser så hon ändrade de. Något fel att ha 1:an på 15? =)
På eftermiddagen var det halvtidsträff med lärarna på MHS det bjöds på tårta och det kändes som att det bara var sommarvisorna som saknades!
Senare var det dock inte lika muntert då Northon avlivades på grund av råttsnuva. Sorgligt att inte ha några råttor kvar i livet men fina minnen lever kvar såklart…
Som en del har påpekat att jag ska ha hund, resa till Norrköping osv. har också haft viss betydelse men jag skulle ALDRIG avliva honom för den skull om han hade varit frisk!!!31 maj, Umeå/Bureå, molnigt/regn:
SOMMARLOV!!!
Uppe med tuppen! Åkte till Bureå för att hälsa på Nowa en andra gång, underbart. Känns helt rätt. Det är denna dag jag bestämmer mig för namnet Nowa, det har varit mycket velande men hon är en Nowa! =) Cyklar som en tok från sjukhuset i Umeå där jag klev av bussen och hem till mig i ösregn, såg ut som en dränkt katt…
Gör mig klar och flänger iväg till Elin B för att fira Anna M som fyller år, vi grillar pratar och Anna öppnar sina paket.
Sen iväg till en annan klasskompis för att lämna mina krukväxter på sommarkollo i en annan stadsdel. Skrev en lapp med journummer, haha! Hoppas att jag har några kvar efter sommaren.
Dags att sova!1 juni, på väg mot Norrköping, sol/molnigt/regn:

Strålande sol i Umeå, vilken sommarlovskänsla! Klev upp vid 06, diskade och städade av lite innan jag begav mig till Ålidhem för att ta bussen mot Stockholm. På resande fot 8-22. Tyvärr var tåget försenat så resan blev något längre än beräknat men jag hade ju ingen tid att passa så det var bara att gilla läget och glo på folk i Stockholm.2 juni, Norrköping, sol:
Jag tog nog med mig solen ner till Norrköping. Förmiddagen tillbringade jag inne hos 43:an, fikade, pratade och passade valparna.
Klippte håret kring lunch, riktigt kort. Skönt!
Träffade Ingrid E. Vi gick på HC en sväng innan vi cyklade till Rambodal. Väl där så promenerade vi till Styrstad, jag plockade en jättefin bukett och la på en av gravarna tillbaka i Rambodal åt vi varm smörgåstårta. Måste nog skaffa receptet, vattnas i munnen nu…
På kvällen handlade jag och mamma innan jag hämtade Tyra.3 juni, Norrköping, sol:
Orienteringstävling i Vilbergen, s.k. sprinttävling.
Promenerar med Tyra och orienterarvänners hund, Essy (Golden).  Essy vill väldigt gärna busa men Tyra verkar tycka att hon inte kan hålla på så nu när hon blivit mamma. Hon är för söt ibland!
Lunch på hos mamma å pappa med deras orienterarvänner. Trevligt!
43:ans yngsta, Felicia är inne hos mig, vi gör pärlarmband vilket är mycket populärt! =)
Har Tyra under kvällen, grillar med mamma, pappa, Olof och hans tjej Annie. Olof, Annie, jag och Tyra går sedan till fotbollsplanen och spelar en timme. Roligt!
När det blir ännu mera kväll spelar Olof, Annie och jag kort. Gissa vem som inte vann, jag ska klå de en annan dag…4 juni, Norrköping, sol:
Lång dag i skogen med mamma, pappa och Tyra. Mammas jobbarkompis och hennes hund är också med.5 juni, Norrköping, sol/molnigt/regn:
Har Tyra på fm., går på IKEA i Linköping för att sedan åka till mamma å pappas vänner i Mjölby.


6 juni, Norrköping, sol:

Nationaldagen firas med buller å bång! Eller inte.
Lång dag i kolmårdsskogen med mamma, pappa, Olof, Annie, Sara, Tyra. Är riktigt varmt att gå de snirkliga stigarna på relativt hög höjd utmed Bråviken.
Åker till Elin E. (börjar bli många Elin nu…) och vi ser på 3 filmer under kvällen. Har riktig nostaligikänsla. Vi tittar på ”Tillsammans”, ”Fucking Åmål” och ”Det kunde varit värre”.
Vilken kväll, det måste vi göra om!!! =) Bästa Elin E. =D7 juni, Norrköping, sol:
Åker buss till Jönköping för att hämta mormor. Träffar Anna O. Som är en ”gammal” scoutkompis från den gamla goda tiden. Vi gick på stan och hade det väldigt bra ett par timmar innan det var dags att åka till Norrköping igen med Mormor.8 juni, Norrköping, sol:
Studentfirande med Olof och Gustav och skolavslutning med Sara.
Ska åka till Maxi på morgonen med mamma för att handla det sista till Olofs student. Upptäcker i alla hast att min plånbok är totalt försvunnen!!! Letar överallt och ringer till olika personer som jag umgåtts med men hittar ingen plånbok. Ringer och spärrar mina kort och att inga pengar har försvunnit. Inget rört, skönt!
Ringer polisen för att göra en anmäla om att plånboken försvunnit, sitter å förklarar det ena med det andra osv. när plötsligt mammas mobil ringer. Pappa ringer från jobbet och han har min plånbok i hans jobbryggsäck! Behöver jag säga att det var vågat av honom att komma hem den dagen efter jobbet?!?
Resten av dagen är det Studentfirande. =)
Studentfirande här hemma av lillebror, Olof och sedan hos 171:an där Gustav tar studenten.
Går även på Saras skolavslutning, hon slutar 9:an och till hösten börjar hon gymnasiet. Får se var hon börjar men jag tror ju att det bli Himmelstalund (precis som jag) eftersom hon har toppbetyg!
Blir brännbollsspelande på kvällen med Gustavs släkt då mina solglasögon försvinner. Börjar bli less på att saker får fötter…9 juni, Norrköping, sol:
Har Tyra.
Jag och mormor hälsar på Sally och äter sommartårta hos henne. Trevligt!
På eftermiddagen följer jag med när Tyras alla valpar ska besiktigas, vacc. och id-märkas.
Blir även en lugn stund på gräsmattan innan jag passar Felicia och alla vovvarna hos grannen.10 juni, Norrköping, sol:
Sovmorgon, äntligen! =)
Lyssnar på melodikrysset, snacka om vuxenpoäng!
Mamma, mormor, Felicia, Tyra och jag går en promenad på ”klockaretorpsleden” i skogen. På eftermiddagen ligger jag på gräsmattan i solen och läser innan det är dags för Fotbolls-VM och socialisering av valpar.11 juni, Norrköping, sol:
Promenad i skogen, kring Kättsätter med mamma, mormor, Tyra och jag.12 juni, Knäred, sol:
Åker till Knäred med mormor. Kör vid Gränna där vi stannar och tittar på stan, hamnen och vattnet. Lika fint som vanligt! När vi närmar oss Knäred kör vi en väg via Vippentorpet genom skogen som omväxling. Efter att ha packat upp och handlat åker mormor och jag till Mellbystrand för att äta mat och ha en lugn kväll vid havet.13 juni, Knäred/Landsbro, sol:
Mormor och jag hälsar på morfar på boendet.
Jag åker till mammas bror och hans fru Åsa och hälsar på. Jag och Åsa åker till Halmstad och går en kort sväng på stan och sedan äter vi en lunchbuffé på restaurang. Jättegott! Stannar till hos Mats och Åsa på tillbakavägen innan jag beger mig norrut igen mot Landsbro. Där stannar jag och hälsar på Maya, min klasskompis på MHS. Vi åker och badar och äter vid sjön, vilken sommarkväll! Skulle kunna stannat bra mycket längre men vissa tar sitt ansvar här i samhället och arbetar… *host-Maya-host*

Tillbaka i Norrköping sent, sent på kvällen/natten.14 juni, Norrköping, sol/regn/molnigt:
Amanda kommer på besök. Trevligt!
Vi fikar, passar Tyras valpar, hälsar på lärarna på H-skolan. På eftermiddagen åker vi till Sörping för att gå på glassresturangen, Smultronstället. Går först upp på Ramunderberget för att se på utsikten. På kvällen åker vi en kort sväng till Ågelsjön och tar ett snabbt dopp.15 juni, Norrköping, sol:
Besöker Himmelstalundsskolan djuranläggning på förmiddagen. Jag och Amanda åker sedan till Sörsjön där vi stannar större delen av dagen innan hon ska bege sig hemåt igen.16 juni, Norrköping, sol:
Passar Tyra och valparna.17 juni, Norrköping, sol:
Åker till Lilla Älgsjön med Sara och är där större delen av dagen.18 juni, Norrköping, sol:
Åker till Ågelsjön med Sara och är där hela dagen.
På kvällen åker jag dit igen med 43:an.19 juni, Norrköping/Surahammar, sol/regn, molnigt:
Mamma och jag åker till Surahammar och intar ITAB med storm.
Jag inhandlar en hel del friluftskläder, dags att fräscha upp den garderoben inför hösten turer.20 juni, Norrköping, regn/molnigt:
Hade tänkt åka till Umeå denna dag men ändrar mina planer…
Hälsar på Nannabuse på fm. Du är alltid såååå go vännen!
På eftermiddagen hämtar jag upp en ”gammal” scoutkompis på stationen, vi åker vidare och hämtar up Johan som också är en ”gammal” scoutkompis. Vi tre går på stan, fikar, pratar en massa skit på alla möjliga dialekter både förståeliga och mindre förståeliga!!! *skratt* På kvällen bestämmer vi oss för att se på Fotbolls-VM tillsammans och äta god mat.21 juni, Norrköping, regn/molnigt/sol:
Passar Tyras valpar större delen av dagen.
Sytt klart Nowas hundbäddar.22 juni, Norrköping, sol/regn, molnigt:
Passade valparna lite.
Gick med mamma på Maxi. Inhandlade 1 finjacka och 2 flaskor för höstens friluftsturer.23 juni MIDSOMMARAFTON, Norrköping, sol/regn/molnigt:
Sovmorgon. =)
Grannbarnen här och den sista av Tyras valpar.
Min familj förutom Olof åker till Kimstad på midsommarfirande där vi möter upp en ”orienterarvänner”. På Korhagen IP där vi är finns det lotterier av olika slag (jag vinner en godisklubba och lyckan är total…) finns även ponnyridning, golfspel, fotboll och fika. Jag och yngsta sonen till våra vänners familj besöker allt man kan tänka sig. Därefter åker vi hem till de och grillar, pratar och äter efterrätt som dagen till ära består av jordgubbar och gräddvaniljglass. *mumsfillibaba* Innan grillningen blir det lek i trädgården då pappa, jag och två av barnen i hushållet spelar fotboll.24 juni, Norrköping, sol/molnigt:
Ågelsjön med mamma.
Hämtar upp Sara och vi är hemma hos mamma å pappa. Vi äter jordgubbar och har det allmänt bra.25 juni, Norrköping, sol:
Lilla Älgsjön med Sara. Fikar, badar, läser böcker.
På kvällen donar jag med lite av varje inför resan till Umeå.26 juni, Norrköping/mot Umeå, sol/molnigt:
Passar Tyra.
Packar, städar och fixar det allra sista innan Nowa ska komma hit innan jag ska åka iväg mot lapphelvetet igen.
Påresande fot under eftermiddagen-kvällen och natten... =)
Såklart har jag en hög nya bilder på Nowa men det kommer en annan dag då jag är i Umeå igen imorgonbitti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nya bilder på Nowa


Nu har Nowa hunnit bli lite drygt 4 veckor...
Annica har skickat nya bilder nu när jag befinner mig i Norrköping hos mamma och pappa, tack för alla bilder Annica! =)
Nowa tittut
Tittut...
Nowa och Micke
NowaNowa och Olivia
Nowa och OliviaNowa2
NowaNowa1
Å Nowa igen... ;)
Ha en fortsatt bra dag!

En stjärna är född, min Nowa!


Lite bilder från i onsdags när jag hälsade på min valp i Bureå.
Min hund har fått namnet NOWA! Passar henne perfekt, en liten stjärna det är vad hon är det!1
Bureå älv eller Bure älv om man så föredrar...3
Kyrkan i Bureå med älven intill.2
Fullt med gullvivor i en trädgård, men det hindrar inte mig...4
Smultronblommor så långt ögat når =D


Väl framme hos Trollkristallen...

10
En trött valp i mitt knä6
Dax att vakna igen...9
I en trygg famn...8
Man blir hungrig av allt "ståhej", det serveras majsvälling/mannagrynsgröt med lite köttfärs7
Lite svårt i början, får lite hjälp av Annica5
Å sova lite till...Påvägen till Norrköping i torsdags reste jag förbi Tönnebro och där var det gått om gäss och deras små ungar. Var inte riktigt poppis att man gick nära men en pippifågel hann jag fånga på kort iallafall! =)

11
En gås som simmar i lugnt vatten...


Å sist från Norrköping...
12
På besök i Rambodal i Norrköping, varit ute på en promenad runt Styrstad och plockat en sommarbukett. Kan inte hjälpa att jag ser lite trött ut, var väl det helt enkelt... ;)
Observera att jag är nyklippt! *hihi*
Ha en riktigt skön sommar!!!!