Fosfater förbjudna i tvättmedel!

Ni som inte redan börjat använda tvättmedel fria från fosfater, (och zeoliter) uppmuntras härmed att raskt börja med det. =) Jag har använt "Grumme" sen jag flyttade hemifrån, det är fritt från fosfater och zeoliter.

http://www.grumme.nu/tvatt/produkter.asp



INFORMATION FRÅN KEMI:s hemsida.

2008-03-13
Fosfater förbjudna i tvättmedel för enskilt bruk
Tvättmedel för enskilt bruk får inte längre innehålla fosfater. Förbudet trädde i kraft den 1 mars 2008. Fosfater bidrar till övergödningen av vattendrag, sjöar och hav. Därför beslöt regeringen den 6 december 2007 att förbjuda dessa ämnen i tvättmedel för enskilt bruk. De produkter som tillverkades före den första mars får vara kvar på marknaden fram till den 31 augusti, men därefter är försäljning och användning förbjuden.

Sverige har drivit ett förslag om fosfatförbud i tvättmedel för länder runt Östersjön i arbetet med konventionen om skydd av Östersjöområdets marina miljö, HELCOM. Inom de närmaste åren ska alla HELCOM-länder (Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Lettland, Litauen, Polen, Ryssland och Sverige) presentera nationella program när det gäller fosfater i tvättmedel. Tidtabellen för programmen presenteras av HELCOM år 2010.



För mer information:
http://www.kemi.se/templates/News____5259.aspx



*VÅGA BYTA TVÄTTMEDEL*VÅGA BYTA TVÄTTMEDEL*VÅGA BYTA TVÄTTMEDEL*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback