Nowa är en kändis =D *hihi*Om ni inte redan har kikat på Björkstadens hundklubbs hemsida kan jag skarpt rekommendera det!


http://www.bjorkstadenshundklubb.com/Nowa i kanot
Nowa i kanoten på Öreälven i slutet av september
Vinterpromenader


I fredags kom mamma hit med nattåget från Norrköping, trevligt!
Det så kallade snöovädret av karaktär klass 3 hade inte nått fram än till Umeå, skönt. Däremot hade det börjat att regna under natten.
Jag och Nowa åkte det röda charmtrollet ner till stationen och hämtade mamma. Hemma hade jag gjort iordning en rejäl frukost som vi skulle äta på morognen.
Under förmiddagen var vi hemma och tog det lugnt för att sedan åka ner till stan kring lunch och äta på en kinaresturang tillsammans med ett gäng härliga klasskompisar. Vi åt god lunchbuffé och drack kaffe efteråt, mumsfillibums!
Mamma och jag fortsatte sedan in till stan och tog en vända där, handlade lite smått. En söt burk att ha pengar i till bilen, en liten "bry-mig.om-present" present till Ingrid *hihi* och pepparkaksformar med Björne och snigel. =)


Igår var det en extra träff med valpkursen för att prova på viltspår. Nowa tyckte det var en konstig promenad vi skulle gå men hon hittade lite smaskiga bloddroppar då och då i snön... ;)
I slutet hittade hon klöven men blev inte så glad utan undrarde var vi skulle gå nu? Under tiden som vi gick spåret hade hon mer fokusering på var alla andra var och varför vi gick åt andra hållet in i skogen...
Mycket roligt att prova på men mycket lek och träning återstår om det ska kunna bli något på den fronten tror jag.
Efter så gick jag, mamma och Nowa en 2 timmar lång promenad i skogen och stannade högt uppe på ett berg och fikade. Mycket härligt väder med lite sol som syntes då och då.
Påväg hem stannade vi till och handlade lite.
Hemma igen åt vi en god gryta med ris och grönsaker till.
På kvällen var vi hemma å hade det lugnt å skönt med lite tv-tittande.


Idag åkte vi ut till skogen igen och hade tänkt att gå milspåret, gick bra till en början men det var fruktansvärt dåligt skyltat så vi gick ett eget milspår till slut.
Vädret var kanon, sol, snö, blå himmel och några minusgrader. Hade varm schokladmjölk, mackor och frukt med. Gott!


Jag och Nowa på en stock i skogen
En liten frusen Nowa värmer sig i min jacka när vi har stannat för fikapaus.Is i en bäck
En bäck i skogen som har börjat att frysa, lägg märke till alla istappar
som börjat att bildas i kanten av bäckfåranÄlgtorn vid en myr
Ett älgtorn mitt ute i ingenstans vid en myr, här ska vi fika nästa gång vi
passerar här...


Nowa sover i sängen
När Nowa hade sprallat av sig ännu mer hemma så somnade hon gott
efter en härlig dag i skogen.Nowa sover i sängen2
...å så sött hon sover... Zzz...
Äntligen en dom från hovrätten!


Inte en dag försent att dommen blir fastställd av hovrätten för mannen som mördade Cajsa i Norrköping påväg hem från krogen och sedan "gjorde sig av med henne" i en skogsdunge i utkanten av
Norrköping bredvid bostadsområdet där jag är uppväxt...

Tänk att det äntligen kommer en dom är rejäl och det händer något i detta land mot de som utövar våld på något sätt!  Bra hovrätten.

Se artikeln i aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,915157,00.htmlEn extra tanke till dig Niklas!  *kram*

Inoficiell utställning i Vindeln 21 oktober 2006 arr. av Västerbottens kennelklubb


Inoficiell utställning i Vindeln 21 oktober 2006 arr. av Västerbottens kennelklubbImorse bar det av till Vindeln, ca 6 mil innåt landet sett från Umeå.
Åkte i god tid eftersom vädret som bekant har varit mer eller mindre ostabilt de senaste dagarna med snö och regn om vart annat...

Har tidigare reflekterat över när jag varit och tittat på hundutställning att de som ställer ut ha så mycket grejer med sig och jag har givetvis undrat vad ska de ha allt till?! Nu vet jag.

Mycket vänta blev det under dagen men det fanns att titta på hela tiden och hann inte bli speciellt långtråkigt. Är mäkta förundrad att jag inte var mer nervös än vad jag var. Skönt! Detta kan man helt klart utsätta sig för fler gånger. =D

Väl i ringen så var det mycket sprall i tassrna på Nowa, som vanligt med andra ord. Eftersom vi var inne i ett ridhus var det mycket intressanta dofter både på marken och i luften såklart. Hon studsade mest omkring och tyckte att livet var härligt och jag tyckte också det men kanske att man skulle kunna gå lite mer sansat... Men det kommer...en annan gång...

I ringen var det inte bara jag och Nowa utan en tik till, "Laipo´s Classic Pearl" med en ålder på knappa 9 månader (2006-01-27). Detta innbar att Nowa ställdes mot en som är nästan 3 månader äldre än henne vilket resulterade i att den tiken redan löpt en gång och därmed blivit lite lugnare, byggt på sig lite mer och och är lite mer hund helt enkelt.

Nowa fick ett bra omdömme och mestadels fin kritik av dommaren Sara Nordin.

"Söt tik med tilltalande proportioner. Ännu lite outvecklat hund. Behöver fylla ut nospartiet betydligt. Tillräcklig vinlad fram, mycket brant kors, i övrigt tillräcklig vinklad bak. Lång välformad bröstkorg, passande benstomme. Rör sig ganska bra från sidan med glatt viftande svans, ännu mycket instabil framifrån och bakifrån. Bra pälskvalitet, utmärkt färg. Mycket trevligt temprament!"

Dommaren sa att skulle hon helt klart haft ett HP (Hederspris) eller mer om det inte vore för att hon behöver växa till sig lite mer och bli lite lugnare.

Jag kan inte säga annat än att jag håller med dommaren men tycker samtidigt att spektrat på denna klass är väldigt brett och det händer mycket från 6 månader ända upp till 9 månader.


Det var roligt att prova på att ställa ut henne och det blir definitivt fler gånger. Blir ett uppehåll över vintern vilket passar oss ganska bra då hon hinner komma i löp och utvecklas lite mer. Men jag hade gärna ställt ut henne under vintern också bara för att träna men tyvärr är det mycket ont om utställningar vintertid.

Egentligen spelar det ingen som  helst roll vad man får för kritik, jag tycker ju om henne precis lika mycket ändå!  *gos-Nowa*

Men hur gick det för Laipo´s Classic Pearl då?
Jo, hon fick två fina rosetter, BIM (Bäst i motsatt kön) och ett HP (Hederspris).Nowa 6 månader ung


I torsdags blev Nowa 6 månader gammal (ung).
Lite nya bilder har utlovats, här kommer de! ;)


Nowa sitter på asfalten
Nowa sitter sött i det fina höstvädret förra helgen.
Nowa ligger på sängen
Nowa lite yrvaken.Nowa i duschen
Första gången i duschen och blir rengjord från nos till svans inför utställning.
Minnen


Jag har känt mig lite nostalgisk för ett par dagar sedan då jag satt och tittade på kort från andra år när jag var yngre. Låter som jag är gammal men inte sååå gammal!  ;) *hihi*

Tänkte börja med att lägga upp lite kort då och då från gamla goda tider från blandade tillfällen och med blandade känslor...
Jag planerar även att jag ska även lägga upp bilder från nuet också såklart då jag tidigare utlovat 
"hemma hos repotage" någon gång framöver vid ett väl valt tillfälle.


Håll utkik! =D


Inleder med en bild på Cloetta och Wilma, mina goa kaniner!
Tänk om jag kunde få tillbaka de???
Saknar de något ENORMT!

 Cloetta och Wilma
Cloetta (beige/vit) och Wilma (chinchillafärgad)
Att utfodra sin hund


Man gör det varje dag.
Vanligen två gånger, morgon och kväll men under en period desto fler.
Alltså att utfodra sin hund.

Nowa äter 3 gånger om dagen och jag kan knappt minnas när hon åt ur sin matskål senast. Eller ja det är klart att hon får äta ur den emellanåt för att inte glömma bort hur man gör... ;)

Allt som oftast få hon jobba för sin mat, använda hjärnan lite och klura hur hon ska göra. =)

Hon kan få leta rätt på maten ut i skogen då jag lagt ut all mat på ett litet område då jag givetvis kollar så att hon får i sig allt. Jag sprider ut hela hennes mål mat över golvet i hela lägenheten så hon kan gå och plocka upp kula för kula när hon äter, det tar en stund kan jag lova! Eller så använder jag mig av en aktiveringsboll med två hål, "Qulan" som jag häller i hennes torrfoder i så får Nowa använda nos och tassar (även ibland hela kroppen) för att få ut sitt mål med mat. Hon blir lite frustrerad ibland över att det kommer ut så lite men nu börjar hon få in tekniken på vilket sätt hon ska göra så att torrfodret kommer ut så snabbt som möjligt. JAg tycker dock att det kan få ta lite tid så hon håller sig sysselsatt. =) *hihi*

Finns givetvis en massa olika sätt att utfodra sin hund på men framför allt VAD man utfodrar med och HUR!?


Förslag på roliga ideér får Ni gärna ge på HUR man kan utfodra sin hund! =)

Som sagt, matskål har vi redan provat ett par gånger...I ryggsäcken
En liten å mycket trött Nowa

 

Kanotpaddling på Öreälven 23-24 septemberFör ett par helger sedan höll jag min första (egentligen andra då min första tur blev inställd) tur som IKSU-friluftsledare.

Färden gick på Öreälven i Bjurholmstrakten på en sträcka på knappa 2.5 mil. Tack vare den korta sträckan och gott om tid gjorde turen riktigt behaglig.
Höstvädret visade sin fina sida med sol och blå himmel, var härligt att sitta i bara t-shirt (å flytväst såklart) när vi paddlade. =)


Nowa i kanot
Nowa i kanoten med flytvästen på och en lina fast i västen så det bara var
att "hala in" henne om hon skulle ha fallit överbord... Tack å lov höll hon
sig i kanoten!
höstbild1
En massa "stenbumlingar" som syns när vattenståndet är mycket lågt!
Här stannade vi för lunch första dagen.Höstbild3
Lite vatten i Öreälven... Paddlat klart dag 1, stannat och parkerat
kanoterna för natten
Höstbild2
Alldeles stilla...Nowa i sanden2
Nowa går på upptäcksfärd på stranden... Undra vad hon har hittat?!Nowa i sanden
Nowa sitter stilla för en sekund... ;)Fler bilder från denna tur och andra turer finns på länken nedan:
http://www.flickr.com/photos/iksu-frilufts/